Nuorenparin valintoja

Menin naimisiin vuosituhannen vaihteessa. Rahaa säästettiin etukäteen, mutta budjetti oli silti tiukka. Sanonta suutarin lapsella ei ole kenkiä toteutui täydellisesti: hääkuvaajaa ei ollut, mutta huippukuvaajan kuvaamat potretit sentään saimme häälahjaksi – alalla työskentelyn etuja.
Jälkikäteen harmittaa, tietysti. 

Valokuva on pysyvä muisto. Klisee, mutta totta.

Vieraille tarjotut kertakäyttökamerat olivat kiva ohjelmanumero vieraille, mutta kovin montaa ikimuistoista otosta ei kuvien joukosta löytynyt. Kymmeniä mustia, ylivalottuneita, epätarkkoja tai muuten vain erittäin kummallisia kompositioita kylläkin. Ei riittämiin hääalbumin täytteeksi.

Olisi ollut mukava saada vierasjoukosta tilaisuuden mukaisesti lämminhenkisiä, ja myös teknisesti hyviä tuokiokuvia. 

Saman allekirjoittaa moni. Taloussanomat listasi asiat, joista voi häävalmisteluissa säästää. Ja samalla nosti esille ne, mistä ei. Kuvauksesta säästäminen harmittaa jälkikäteen monia. Voi myös miettiä, onko mukavaa patistaa valokuvausta harrastava kumminkaima töihin juhliisi. Kun kuvaaja on ammattilainen, on työn toteutus ja toimitus takuuvarmaa.

Valokuva on muisto, joka ei katoa ruuan tavoin vieraiden suihin tai jää pieneksi niin kuin hääpuvut. Valokuviin voi palata ikuisesti, ja elää uudelleen juhlapäivän. Myös ne hetket, joissa ei itse ehtinyt olla mukana.




Kauniin pariskunnan kuvaaminen kauniissa miljöössä on aina ilo! Esimerkin hääkuvaus toteutettiin osittain salamavaloin valaistuna ja osittain luonnonvalolla. 



Kommentit

Suositut tekstit