Naistenpäivästä ja johtajuudesta

Naistenpäivän kunniaksi polkaistiin käyntiin kampanja Keksin naisten kanssa. Haluamme nostaa johtajat esiin, ja niistä ne harvinaisemmat, eli naispuoliset. Osuuteni kampanjassa on tietysti kuvata kaikki nämä innostavat, määrätietoiset, vahvat naiset.

#naisjohtajatesiin Henrika Nybondas-Kangas


Sattuvasti omakin mieli on ollut virittyneenä johtamiselle, yhdistyksen puheenjohtajan hommissa, isoja projekteja läpivieneenä. Projekteista viisastuneena listasin tärkeimmät asiat, millä itse koen onnistuneeni johtajana. Perusasioita ja itsestäänselvyyksiä, mutta elintärkeitä. Onnea fakiirille, joka pystyisi luovimaan isojen projektien läpi ilman seuraavia:

1. Aikatauluta 

Paras motivaattori on kalenterimerkintä. Viimeistään deadlinen lähestyessä vastuuntuntoisen tekijän hommiin tulee vauhtia. Vastuuntunnottomankin omatuntoa saattaa kolkuttaa. Ja niitä deadlineja kannattaa olla useampia, kullekin osa-alueelle omansa.

2. Vastuuta 

Yksin et onnistu. Tarvitset ympärillesi tekijöitä, jotka hoitavat oman tonttinsa. Jaa vastuuta, annostele sopivassa suhteessa saadaksesi motivoituneita tekijöitä ympärillesi.


3. Sovi tarkasti 

Sopimus on hyvä, hyvä sopimus on vielä parempi. Projektin alussa saattaa vaikuttaa, että vain taivas on kattona, ja edessä on vain menestys. Aina ei ole, ja hyvä sopimus turvaa silloinkin.

4. Jaa tietosi 

Oman tietonsa päällä istuva johtaja on yksinkertaisesti tyhmä. Jaa tietoa, vaikka sitä ei kukaan näyttäisi kaipaavaankaan. Vielä tulee se hetki, kun joku ei ehdi, jaksa, pysty tekemään osaansa. Silloin tieto on valttia!

5. Anna vapaus 

Vapaus ja vastuu kulkevat käsikädessä. Pelkkä vastuu on ahdistavaa, ainakin vapaaehtoistyössä. Vapaus tehdä asiat omalla tavallaan innostaa työryhmää ja luo uusiakin tapoja toimia.


6. Valitse oikeat kumppanit 

Kaikkien kanssa hommat ei toimi. Viisas jättää epäsopivat kumppanit taakseen ja työskentelee niiden kanssa, kenen kanssa on kivaa.

7. Nauti


Kun hommat toimii ja asiat niin sanotusti rullaa, muista nauttia kyydistä! Älä uppoudu kiireisiin, nosta välillä katse kalenterista, elä ja nauti!



Tunnistitko itsesi hyväksi naisjohtajaksi? Tule mukaan kampanjaan! #naisjohtajatesiin
http://keksit.fi/naisjohtajat/

#naisjohtajatesiin Pia Gramén 

Kommentit

Suositut tekstit