Helsingin Hannu Hanhi on ystäväni

Minulla on ystävä, jolla käy aina mäihä. Siis satumainen munkki, ja onnenpotkuja toisen perään. Milloin on saatu unelmatyöpaikka, ja milloin täydellinen asunto – juuri oikealla hinnalla. Hän on ihanaa seuraa, aina innostuva ja iloinen.

Kun miettii hänen onnistumisiaan pienessä kateuden puuskassa, niin mikä niistä on oikeasti onnenpotkua, vai mikä vain positiivista suhtautumista? Sillä ei hänellä ole luksuskotia, erityisen hienoa autoa, upeaa elämäntyyliä – menestyjän ulkoisia tunnusmerkkejä.

Eihän hän ole oikeasti meitä muita onnekkaampi, ovelampi tai erityisen altis onnenkantamoisille. 

Hän on henkilö, joka suhtautuu positiivisesti asioihin.



Onnea ja luksusta kuumailmapallolennolla. Turkin Kappadokyan
maailmanperintökohdetta  voi ihailla ilmasta käsin joka ilta
nousevista kuumailmapalloista.
©Riitta Supperi


Hänellä on työ, joka on mukavaa hauskojen työkavereiden kanssa, kaunis koti, joka on hiellä ja tuskalla remontoitu perheelle, ja iso liuta ystäviä, jotka tukevat tarvittaessa. Siis samat asiat kuin sinulla, minulla ja miljoonalla muullakin. Shampanjankuplivaisia näistä arkisista asioista tekee ystäväni tapa kertoa näistä, kyky iloita siitä, mikä jo on.

Sillä samalla positiivisella asenteella ne on saavutettu, millä niistä iloitaankin. Ei hän työttömänä kotiäitinäkään kadottanut tarmoa ja uteliaisuutta asioihin, avoimuutta toisiin ihmisiin. Ja sillä hän sai työn, paremman kuin osasi itselleen kuvitellakaan.

Tavatessamme saan osani tuosta positiivisuudessa. Hänen seurassaan voi laittaa aurinkolasit nenälle ja nauttia luksusta – vaikka lähiön takapihalla. Silloin mikään ei ole mahdotonta, ja liikeideat ja uudet keksinnöt vain kumpuavat meistä. Meillä on aina hauskaa, eikä ikävätkään asiat jää vaivaamaan. 

Tällä positiivisella asenteella on kysyntää, nyt ja aina. 


Siinä mielessäni ystäväni on hyvinkin erityinen – hän on syntymäpositiivinen tässä realistien maassa. Siinä hänellä on kyllä käynyt satumainen munkki.




Kaikella rakkaudella Pialle ja muille aurinkoon katsojille.

Kommentit

Suositut tekstit