Ilmaiset vinkkini parempiin seminaarikuviin

Maailma on liian hyvä huonoille seminaarikuville. Tässä vinkkini kaikille viestijöille, jotka on nakitettu firman älypuhelimen kädessä kuvaamaan “jotain kivaa semmakuvaa” someen.



Myönnettävä se on – seminaarit ovat keskimäärin aika tylsän näköisiä tapahtumia. Pahimmillaan esiintyjä puhuu yksin suuren valkokankaan edessä ja kaikkialla muualla on mustaa. Ja vaikka lavastukseen ja valaistukseen olisikin panostettu, niin ensimmäisten lavakuvien jälkeen sekin visuaalinen kortti on niin sanotusti käytetty. Miten siis kuvaat kokonaisen päivän hyvälaatuista, mielenkiintoista ja yllättävää kuvaa?

Kuvaa rauhassa, älä hosu

Seminaarisalit ovat aina hämäriä, joten kuvat tärähtävät helposti. Tai kuvassa oleva henkilö liikkuu kuvaushetkellä ja on epäterävä. Kuvaa siis rauhassa, ja tarkista kuva heti. Jos ei onnistunut, ota uudestaan. 

Kuvaa vaihtelevasti – yksityiskohtia läheltä, kokonaisuuksia kauempaa

Kuvaaja ei voi istua paikoillaan. Muuttamalla kuvausetäisyyttä ja kuvakulmaa saat vaihtelua kuviin. Mene kauas, tule lähelle. Katso yksityiskohtia. Kuvaa ylhäältä tai alhaalta. Kuvaa edestä ja takaa - etsi kiinnostava kuvakulma.

Kuvaa kokonaisuus

Kuvaa koko sali, missä näkyy lavaa, osallistujia ja mahdollisia somisteita, valaisua tai muuta visuaalista piristettä. Kuvaa tämä ennen kuin varsinainen ohjelma alkaa, jolloin salia ei ole vielä himmennetty.  Näin saat kuvaan myös yleisöä etkä pelkkää mustaa massaa.

Mene lähelle

Kuvaa yksityiskohtia koristeista, tapahtuman materiaaleista, keskittyneistä vieraista. Kuvassa ei aina tarvitse näkyä kasvot, tai esiintyjästä koko vartalo.

Käytä tauko hyväksesi

Kahvitauolla vieraat kohtaavat ja keskustelevat. Se on kiinnostavaa. Kuvaa keskusteluun uppoutunut pöytäseurue, muistiinpanoihin keskittynyt käsi. 

Jalkazoom tai no-zoom

Jos kohteesi on kuvassa liian pieni tai liian kaukana, mene lähemmäksi. Kännyköiden zoomausominaisuus on aina kehno. Älä käytä sitä.

Vie kohteesi valoon

Puhelimen hämäräkuvauslaatu on pääsääntöisesti huonoa. Etsi siis valoa ja kuvaa siellä. Jos tarvitset henkilökuvan esiintyjästä, vie hänet tauolla mahdollisimman valoisaan paikkaan. Tai etsi lavalta kohta, joka on parhaiten valaistu ja kuvaa puhuja hänen siinä ollessa.



Kuvaamalla vaihtelevasti, mahdollisimman hyvässä valossa ja ajatuksella, saat hyvälaatuisia ja kiinnostavia kuvia. Tosin saattaa olla, että et päivän aikana paljon muuta ehdikään tehdä ;)


Joten jos budjetti sallii, palkkaa ammattikuvaaja ja nauti seminaarista!

Kaksi miestä keskustelevat keskenään innostuneesti. Toisella on kädessä tabletti.
Kahvitauolla tai aulassa käydyt keskustelut on kiinnostavia. Niistä saa myös
helposti kivoja kuvia. Ihminen kiinnostaa ihmistä!
vasemmanpuoleisessa kuvassa seminaarivieras kuuntelee messupöydän edessä kuulokkeet päässä. Oikeanpuoleisessa kuvassa nainen tekee muistiinpanoja tablettiin.
Joskus on ihan OK kuvata elemettien takaa. Vaihtelemalla kuvakulmaa saat yllättäviä kuvia.

Mies pitää kädessään pientä esitettä, jota nainen esittelee. Lähikuva.
Huomaa yksityiskohdat. Kuvassa ei aina tarvitse näkyä ihminen päästä varpaisiin.


Kommentit

Suositut tekstit